Inloggen

9/4/18 Een terugblik op de conferentie

We kunnen terugkijken op een geslaagde conferentie van het Regionaal netwerk mbo-hbo Noord-Holland/Flevoland. Er waren ruim 100 deelnemers.

Onder leiding van de enthousiaste dagvoorzitter Jet de Ranitz, voorzitter van het CvB van Inholland, hebben we geluisterd naar Louise Elffers, HvA-lector Beroepsonderwijs die voorlopige bevindingen presenteerde van haar onderzoek naar de verwachtingen van aankomende hbo-studenten over het hbo, die deze zomer zullen worden gepubliceerd. De workshops gingen in op actuele thema’s met betrekking tot de doorstroom en in het panel spraken mbo- en hbo bestuurders en vertegenwoordigers uit het werkveld over hoe het onderwijs georganiseerd zou moeten zijn om aan de eisen van de dynamiek in het werkveld te kunnen voldoen.

Stand-up comedian Bart Kiers heeft de dag afgesloten met een prachtige impressie van de dag op piano en tekenares Vanessa Duterloo heeft een beeldverslag gemaakt, welke bovenaan deze pagina staat.

Verder zijn er filmpjes vertoond: Kijk hier voor een impressie van de kick-off van het keuzedeel Voorbereiding hbo van de sector Handel en Econome en hier van de sector Zorg en Welzijn, zoals dat binnen het regionaal netwerk mbo-hbo nhf door mbo- en hbo-docenten samen is ontwikkeld en wordt uitgevoerd.

Hieronder vind je een korte terugblik per workshop en eventueel extra materiaal:
1. Doorlopende loopbaanbegeleiding mbo-hbo door Anouskha Chinnoe, Pier Zijlstra (ROCvA), Lino Boekelman, Casper Riekwel (HvA)
2. Taal in de doorstroom mbo-hbo door Bas van Eerd (HvA)
3. Wat de associate degree kan betekenen voor de doorstroom van mbo naar hbo door Maarten Derksen (OCW)
4. Ambities voor een krachtig netwerk Beroepsonderwijs Noord-Holland/Flevoland door Peter van der Blom (Mediacollege Amsterdam).
5. Van tool naar doel: blended learning in de doorstroom mbo-hbo door Carla Stiekema (HvA) en Mark Jacobs (Inholland)
6. Op het spoor van onderzoek en onderzoekende houding in het hbo-mbo door Laurence Alpay en Ybranda Koster (Inholland)

MENU